Här kommer två snabba och toppengoda tapasrätter vi alltid återkommer till med jämna mellanrum.
Perfekta en fredag eller en kväll när det ska gå lite fort men ändå va gott o mysigt.
Vi brukar göra kalamares också men det blev inte av denna kvällen,
jag slänger in receptet längst ner men utan bilder dock ;)
Först ut räkor alà Malou!
Tina scampin i kallt vatten, häll av och skölj dem.
Torka av dem lite genom att lägga dem på papper.
Blanda olivolja, pressad vitlök och persilja.
Stek räkorna tills dom blir härligt rosa i lite olivolja, vänd och gör likadant på andra sidan.
Stek dom inte för hårt, bara dom får fin färg. Du märker ;)
Ta av och häll på olivoljeblandningen, blanda runt och servera.
Doppa ett gott bröd i oljan som blir kvar, jag föredrar ett gott surdegsbröd,
men ta det du gillar bäst.
Skär upp citron och servera till.
Ok, då är det baconlindade dadlar på G
Den söta kolaaktiga dadlarna gifter sig perfekt med baconets salta smak
Dessa passa även utmärkt runt jul, bjud tex som tilltugg till glöggen.
Lovorden flödar varje gång ;)
Du behöver Dadlar och Bacon
Kärna ur dadlarna och linda in i bacon
Lägg på en plåt och kör i ugnen på 200g ca 15-20 min
Klart att servera !
Drick en god öl till !
Tex
Tex
Anchor Steam Beer (nr 1575) 19,90 (Resension)
St Eriks Pale Ale (nr 1420) 16,90 :-
Kallamares
Du behöver bläckfisk, vetemjöl, kryddor, solrosolja.
Tina bläckfisken och skär den i bitar rakt över så att det blir till ringar.
Salta på ringarna och låt så lite, det suger ut lite av vattnet.
Torka dom på papper.
Häll vetemjöl och önskade kryddor (tex salt, peppar, cajun, citronpeppar) i en påse.
Lägg i bläckfisken och skaka runt.
Koka upp olja i en gryta, lyft upp bläckfisken och fritera i ca 10min eller tills det känns färdigt.
Har du fritös är det givetvis än mer optimalt ;)
Lägg lite bakplåtspapper i en skål, håva i bläckfisken och servera med citron.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar