tisdag 21 augusti 2012

Strömsholms Brygghus - Biskop Kol
  1. Strömsholms Brygghus är ett mikrobryggeri beläget strax utanför Strömsholm i Västmanland. Med en årlig produktion på ca 20 000 liter är det ett av Sveriges mindre bryggerier. De har varit igång sedan april 2008 och brygger smakrika öl med inspiration från Storbritannien och Belgien. Ambitionen är i första hand inte att brygga så typriktigt som möjligt, utan de försöker ge dina öl en lite egen karaktär. De brygger heller inte några extrema öl eller "humlebomber", utan strävar alltid efter balans i våra öl.

Det här är mer eller mindre deras egen beskrivning, och vist det kan va rätt skönt med ett bryggeri som tar det lite piano när många andra slåss om o va "värst" med humle i ölen eller så starkt öl som möjligt.

Bryggeriets egna ord får inleda det här!
"Biskop Kol (6,2 %) är en svart ale. Fylligare än en vanlig stout och betydligt kraftigare humlad. Humlen är Amarillo till beska och arom och den är torrhumlad med Cascade. Maltkompositionen består av ljus malt, karamellmalt, chokladmalt, svartmalt och vetemalt. Smaken är en ljuv blandning av kaffe, mörk choklad, humle och en ton av lakrits." 

Min tur!
Ölen har en svart vätska med ett mäktigt tre fingrar högt skum som är brunt och gräddigt och lämnar fina rester på glaset.

Härlig doft av brända toner, lite sötma, choklad och en aningen sälta.

Fyllig och god maltig öl med en fin bränd ton och en lagom beska, choklad, lakrits, kaffe och en ton av stekta pannkakor, eftersmaken har en kort och liten humlebeska. 
Fin balans, ölen är len o skön i munnen.
Härlig öl! 

Ölen beställer du via systembolagets hemsida eller direkt i butik, kan beställas styckvis ;)

Land: SWE
Alkoholhalt: 6,2 %
Pris: 33,00 / 500ml 
Nr: 89231
Tillgänglighet: Tillfälligt sortiment
Bästföre: Tappad 11.11.17 - BF minst ett år efter.

Betyg 3,8 av 5


 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar